En enda dag

Nästa vecka är det internationella kvinnodagen. Årets resterande 364 dagar är männens. Även om många tycks leva i tron att vi delar lika på dagarna.

Jag önskar att jag hade orken, modet och energi att ta varje tillfälle som ges att övertyga de som tvivlar. Men det vilar en förbannelse över den så livsviktiga feminismen. Och jag pratar inte om myten om den orakade manshatande kortklippta argbiggan. Jag pratar om feminismen som bara är till för kvinnor, feminismen som inte kan vara ett ställningstagande för både män och kvinnor, för individer som tror på jämställdhet mellan könen.

På söndag åker vi till Strasbourg för att öva oss i EU-rapportering. Vi uppmanas att skriva artiklar om jämställdhet, veckan till ära.  Men vi får ingen uppmuntran när vi presenterar idéer om fattigdomen bland Europas kvinnor, om den genomsnittliga löneskillnaden mellan kvinnor och män på nästan 18 %, om det fortfarande så utbredda våldet mot kvinnor. För det är som vanligt mycket som bara är snack och alldeles för många som inte vill ändra på någonting. Ena stunden vill jag närapå med tvång banka vett i dem som inte vet bättre än att påstå att det är olönsamt med fler kvinnor i våra bolagsstyrelser, som lever i illusionen att det är kvinnornas ovilja och ointresse som håller dem borta från toppositionerna. Nästa önskar jag bara att de kunde förstå att vi ALLIHOP har så oändligt mycket att vinna på ett mer jämställt samhälle.

Nästa vecka tänker jag, internationella kvinnodagen till ära, ägna min skoluppgift åt mysteriet med de tillsynes ointresserade männen. Veckan efter tänker jag, jämställdheten till ära, putsa på argumenten och ta några debatter till. Och varje dag tänker jag glädjas åt att det finns de som har mer energi än jag

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: