En kreativ miljö

Det blå pingisbordet

Det är viktigt att hitta miljöer som man trivs i. Det ska vara hög mysfaktor, som jag brukar säga, och gärna kännas kreativt. Såklart svårt att sätta fingret på vilka faktorer som krävs för att uppnå just mysfaktor och kreativitet, men på Vestergade 49B har de lyckats med precis just det. Här gömmer sig ett litet paradis för en dagdrömmare som jag själv. Det heter LYNFabrikken och är, enligt dem själva, ”butik, kaffebar og kontorhotel og lidt mere til. LYNfabrikken er en platform for inspiration og netværk. LYNfabrikken har til huse i en gammel fabriksbygning i midten af Århus”.

Hög mysfaktor

Jag bryr mig egentligen inte så mycket om nätverkandet och inspirationsplattformen. Jag bryr mig mest om hur det känns att sitta vid det stora, runda, blå pingsbordet och arbeta. Och det känns bra. Det känns inspirerande och avslappnat. Hit är det helt ok att gå själv, det är kanske till och med meningen?

Hittade hit tack vare en länk på någon avlägsen bekants facebook-wall. Ska man vara negativ kan man säga att det är ett ganska pretentiöst ställe för unga, kreativa indiekids som tror att de ska ta över världen utan att lyfta blicken från sin macbook pro. Ska man vara positiv kan man se det som ett försök att skapa en fristad och ett andningshål för all den kreativitet som ju faktiskt vill ut, men som har svårt att få plats på skrivbordet, i skolan eller på jobbet.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: