Det går så jävla långsamt

Varför är 15 av 19 band/artister på Northside Festivalen män? Varför har vi bara haft en enda kvinnlig föreläsare på HELA TERMINEN på DMJX? Varför är det bara tjejerna i klassen som ställer frågor när ämnet är sexuellt våld mot kvinnor (eller något annat genusrelaterat)? Varför blir kvinnor (nästan) bara intervjuade i dokumentärer när det är en kvinna som har gjort dokumentären? Varför är alla utom EN världsledare på Purpose Games män? Varför är inte genusrelaterat våld och könsmaktsförhållanden i konflikter ett av de fem ämnen vi ska skriva om nästa vecka? Varför tror läraren (som vanligt) att det räcker med en dokumentär och en diskussion om det där som är genusrelaterat, som en parentes bland allt det andra? Varför känns det fortfarande som 1950-tal när det är år 2011?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: