Ny målgrupp sökes

Foto Åsa Secher

Mitt slutprojekt på DMJX handlade, precis som flera av mina artiklar under terminen, om jämställdhet. Under slutseminariet togs frågan om min målgrupp upp. Hade angett i min arbetsredogörelse att artiklarna var skrivna för att passa i Feministiskt Perspektiv. Är det inte att ge bröd till bagarens barn, frågade läraren. Jo, det är det ju. Feministiskt Perspektivs läsare är redan övertygade feminister och känner förmodligen redan till många av världens många könsrelaterade orättvisor. Borde jag inte försöka nå ut till de inte redan invigda? Jo, det borde jag. Men hur?

Bredvid mig sitter en klasskamrat som med stolthet tagit på sig rollen som klassens i särklass kaxigaste anti-feminist. Han berättar gärna för den som vill lyssna att det där förbannade feministtjatet har han tröttnat på för länge sen, här i Norden är vi för sjutton redan jämställda. Han kommenterar mitt projekt genom att argumentera för att det inte handlar om kön utan om klass. Jag försöker förklara att det ena har med det andra att göra. Lyckas inte heller denna gång övertyga honom om att det här med jämställdhet kanske inte bara är feministdravel som kan viftas bort.

Tänker att det är dags att komma på hur jag ska lyckas med det snart. Hur ska det annars gå?

Annons

2 reaktioner till “Ny målgrupp sökes”

  1. Hej, jag är en trogen SR/Studio Ett lyssnare som noterat dina inslag.
    När det gäller feminism har jag många synpunkter, är kritisk till mycket av den svenska feminismen, exempelvis konformismen och mansföraktet/kollektiv skuldbeläggning som tex. Katarina Wennstam, Maria Sveland, Schyman mfl. företräder.
    Lika rättigheter och skyldigheter för män och kvinnor är min definition av jämställdhet.
    Vill gärna tipsa dig om Pelle Billings blogg, han skriver i första hand om mansrollen och könsfrågor, klartänkt tycker jag.

    1. Kul att du lyssnat på mina reportage i Studio Ett. Håller inte med om att schyman, wennstam, sveland mfl skulle stå för något mansförakt, det är en fördom mot feminister som det viftas med alldeles för flitigt tycker jag. Har däremot samma definition av jämställdhet som du har och det tror jag att de absolut allra flesta feminister har. Lite trist också att du kommenterar ett inlägg utan att överhuvudtaget faktiskt kommentera inlägget? Kikade in på Billings blogg, men kommer nog inte bli någon trogen läsare tyvärr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: