Den där dagen

Ljusmanifestation på Sergels torg 29 juli

Sommaren regnar bort utanför fönstret och om fyra dagar börjar nya jobbet. Sex veckor på Studio Ett gick mycket snabbare än jag trodde, både bra och dåligt såklart. Bävade inför ännu en sommar utan ledigt, men det har varit kul att jobba. Kul att få känna att man hänger med och håller koll. Kul att få göra reportage om det där som JAG tycker är intressant.

Det här har också varit sommaren när jag för första gången fick arbeta samtidigt som det smällde. Samtidigt som det otänkbara hände. 22 juli och dagarna som följde kommer jag sent att glömma. De där timmarna mellan 15.30 och 23.00 den där fredagen har för alltid etsat sig fast. De där timmarna när vi fort fort fort skulle vi få tag i personer som kunde berätta, fort fort fort skulle vi försöka kabla ut så mycket information som möjligt. Timmarna när jag bara koncentrerade mig på att hitta telefonnummer, skriva mail, sms och twittra ut efterlysningar. De där timmarna innan jag tillät mig själv att försöka förstå vad det var som hade hänt.

Till slut kom chocken. Känslorna som jag inte kunde ge utlopp för när jag gång på gång slog landsnumret till Norge i jakt på nya röster. Minns att jag stod på Radiohusets parkering med cykelhjälmen i handen och lät tårarna komma.

När jag vaknade morgonen därpå och gick in på dn.se och såg rubrikerna knöt det sig i magen. Det kunde inte vara sant. Det som hade varit 10 döda kvällen innan var nu 84. Hur kunde det vara möjligt? Några minuter senare ringer telefonen, det är producenten som undrar om jag kan jobba extra. Min första tanke är att jag inte kan säga ja. Hur ska jag kunna jobba när jag bara vill gråta? Men sen slår det mig, hur kan jag inte jobba när det är allt jag tänker på?

Annons

En tanke på “Den där dagen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: