För mig – eller för appen?

Efter att ha uppnått vissa delmål belönas cyklisten med rabattkuponger. Bara en sån sak.

Har sedan i mitten av september varit en flitig användare av appen många sträckor små . Varje gång jag har satt mig på sadeln har jag tryckt igång den, för att väl framme nöjd och belåten kunna förbättra statistiken lite lite med några ytterligare kilometer. I en dryg vecka nu har appen inte fungerat särskilt bra, den stänger av sig vid varje rödljus med ursäkten ”du har stått stilla för länge”. Inte kan väl jag rå för hur länge det är rött? Och jag kan inte kolla appen hela tiden heller, med handen fipplandes i fickan var tionde meter skulle jag vara en större trafikfara än jag redan är som cyklist. Så istället har jag tryckt igång den, hoppats på det bästa, bara för att sköljas över av en våg av besvikelse när jag efter svettiga kilometer till jobbet plockar upp telefonen och ser att den stängde av sig bara några hundra meter hemifrån. Ett annat problem, som mycket väl kan ha med min telefon att göra (och det faktum att den har fått bekanta sig med asfalt fler gånger än den klarar av), är att gps-läsaren har väldiga problem med att hitta min exakta position. Och kan telefonen inte tala om för appen exakt var jag befinner mig kan den inte sätta igång och räkna. För att göra en lång historia kort – jag har inte använt appen på en vecka och det har känts som att jag har cyklat förgäves; för det som inte loggas i telefonen är som att det aldrig har hänt. Den här appen har hållit min motivation vid liv även riktigt trista, kalla, mörka morgnar när tunnlbanan ändå är ganska lockande, och det är en ganska stor bedrift. Nu måste jag förlika mig med tanken att jag kommer att cykla utan att veta exakt hur långt eller hur snabbt. För jag har ändå någon slags plan på att försöka fortsätta cykla, även trista, kalla, mörka morgnar. Jag måste bara hitta något annat att motivera mig med. Att cyklingen är bra motion och gör mig piggare på morgnarna skulle kunna vara ett förslag. Men det känns inte alls lika roligt som när jag kämpade för att uppnå ”hjältestatus” för att ha loggat 50 sträckor. Konstigt det där, att jag gärna svettas, brottas med trafiken och dåliga cyklister för en apps skull, men inte för min egen hälsas skull.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: