Precis liksom jag vet inte

Min systers schweiziska man tar svensklektioner. Han kan några ord sedan innan; snögubbe, kräfta, fluffig, groda. Nu har han lärt sig några fler: bord, precis, liksom, jag vet inte, katt, roligt. Det är tydligen svårt att skilja på i, u och y. Vem kunde tro det. Just nu får han inte till så många färdiga meningar, men ”right now it’s just a lot of words, but one day they will all match” Tills dess så använder han flitigt kombinationen ”min fru. min frukost” u som u liksom.

Annons

2 reaktioner till “Precis liksom jag vet inte”

  1. Häftigt att man lära sig på olika sätt. Din svåger, min svärson, är väl urtypen för att man lär sig av livet, genom att härma, inte på skolbänken. Hur många passar egentligen ”korvstoppningsvarianten” som skolan står för ? 5 % ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: