#soppköksthlm

Soppkök Stockholm på Medborgarplatsen 19 februari. Foto: Alexander Jakobsberg

Idag kunde hemlösa stockholmare komma till medborgarplatsen och få en tallrik soppa, en kopp kaffe och en smörgås. Initiativet Soppkök Stockholm drivs helt av privatpersoner.

Det finns mycket vi borde prata om och reagera på när det gäller hemlöshet. Som att det är sorgligt att antalet hemlösa bara växer och växer samtidigt som politikerna inte verkar prioritera frågan nämnvärt. Eller vem som egentligen bör ta ansvar – politikerna, privatpersonerna eller de frivilliga organisationerna.

Men, oavsett allt det där vi borde prata om, så tycker jag att det är fantastiskt med människor som har energi, ork och vilja att göra något konkret för dem som behöver det allra mest. En macka, en kopp kaffe och lite soppa till någon som fryser och är hungrig kan aldrig vara fel. När mackorna är slut för den här gången kan vi prata om hur vi ser till så att behovet av fler soppkök försvinner.

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: