259 dagar

Idag tog jag reda på hur många så kallade LAS-dagar jag har lyckats samla på mig sedan jag först klev in på Studio Ett-redaktionen. När mitt nuvarande vikariat är slut är jag uppe i 259 stycken. Vid 300 så slutar dom att ringa, för då är jag alldeles för nära den magiska LAS-gränsen när de tvingas släppa in mig på riktigt. Det är ett absurt och konstigt system. Det verkar de flesta tycka. Men, i väntan på mitt avskedsfika ska jag njuta som bara den. För det här skulle kunna vara den bästa arbetsplatsen.

Igår kom jag på mig själv om att tänka ”det känns inte som att jag jobbar”. Ibland är det verkligen jättestressigt, jag hinner knappt äta lunch och huvudet dunkar av allt jag ska hålla reda på. Och när jag har ringt hela dagen på ett ämne utan resultat kan det kännas tungt. Samtidigt är det så himla kul. Det är kul när jag lyckas få tag i någon som vi inte trodde att vi skulle få kontakt med, eller när jag lyckas övertala en bra gäst att vara med i programmet. Det är kul att få prata med så många olika människor, att få lära sig så mycket nytt och att få sätta sig in i så många nya ämnen. Det är ett jäkla privilegium att få ägna en hel vecka åt att göra reportage till ett rikssänt program med en halv miljon lyssnare. Dessutom får jag arbeta med några av Sveriges absolut mest kompetenta journalister, varje dag. Och som om det inte vore nog finns Sveriges bästa nyhetsredaktion på armlängds avstånd med så mycket kompetens och erfarenhet att man häpnar. Att få jobba med Studio Ett är verkligen så sjukt lyxigt.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: