#YLVP13

IMG_0016
Första veckan fick vi stafettmåla porträtt av varandra. Hur kul som helst.

Har facebookat, twittrat och instagrammat rätt flitigt under hashtaggen #ylvp13 senaste veckorna. Det kan förklaras med att jag har deltagit i något som heter Young Leaders Visitors Programme, YLVP, som ges av Svenska Institutet för sjätte året i rad. Ett helt fantastiskt utbytesprogram mellan Sverige och MENA-regionen som går ut på att skapa nätverk och bygga relationer mellan unga, engagerade människor. I tre veckor har jag bott tillsammans med de övriga 26 deltagarna på hotell i Malmö och Stockholm. Ytterligare fyra deltagare var från Sverige, resten från Marocko, Algeriet, Tunisien, Egypten, Jordanien, Libanon, Syrien, Palestina, Jemen, Irak och Libyen. Det har varit helt sanslöst intensivt men också kanske det mest lärorika jag varit med om. Vi har diskuterat allt från mänskliga rättigheter till gruppdynamik och självutveckling. Druckit öl, dansat, lärt av varandra och framför allt inspirerats av varandra. Nu hoppas jag bara att jag ska kunna förvalta något av allt det jag hade huvudet fullt av när jag kom hem. Alla idéer, alla insikter, all inspiration, all energi. Och så hoppas jag såklart att jag ska kunna hålla kontakten med mina 26 nya vänner. I november träffas vi igen, i Jordanien. Jag kan knappt vänta.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: