Samma gamla nya

Varje gång jag kommer hem från en resa slås jag av den där märkliga, men härliga, känslan av att allt är annorlunda. I tisdags var jag i Rwanda. Nu sitter jag på mitt kontor på Mariatorget, precis som innan jag åkte, men det känns annorlunda nu. Som att resan gör att jag kan se på min vardag och mitt liv här i Stockholm med andra ögon. Jag uppskattar min välfungerande dusch mycket mer. Jag njuter av att äta den där ostsmörgåsen som innan verkade så tråkig. Jag lägger märke till andra saker när jag cyklar till kontoret, trots att jag cyklar samma väg som jag alltid gör. Men den där känslan av att få upptäcka min vardag och mitt liv på nytt håller bara i sig en kort stund. För imorgon, eller kanske redan i eftermiddag, kommer det att kännas precis som vanligt. Som att jag aldrig har åkt någonstans. Som att resan till Rwanda bara är något jag har drömt.

Varje gång de här känslorna kommer över mig tänker jag att nästa gång jag kommer hem, då ska jag ha listat ut hur jag ska få den där känslan att stanna kvar. Då ska jag har kommit på hur jag ska göra för att det ska kännas som när jag precis kommit hem – hela tiden.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: