Lång väg till trygghet

I senaste numret av Lafas tidning Insikt har jag skrivit två artiklar om ensamkommande flyktingungdomar. Jag har bland annat träffat 18-åriga Mahsa som har flytt till Sverige från Iran. En resa som tog hela ett och ett halvt år. Det är svårt att föreställa sig vad många av de ungdomar som flyr till Sverige har varit med om på vägen. Mahsas historia ger en liten inblick i det.

Jag har också skrivit om ett samarbetsprojekt mellan ungdomsmottagningar och boenden för ensamkommande. Tanken är att de ska lära av varandra för att kunna stötta, hjälpa och bemöta de ensamkommande ungdomarna så bra som möjligt. Bra grej!

Artiklarna finns att läsa här.


Skärmavbild 2014-03-20 kl. 10.55.12 Skärmavbild 2014-03-20 kl. 10.55.21 Skärmavbild 2014-03-20 kl. 10.55.29

Annons

En tanke på “Lång väg till trygghet”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: