Text

Tidningar & Magasin

Idrottsmän som hatar kvinnor. Föds våld i våra omklädningsrum? – KIT 
Det finns en koppling mellan våld och manlig lagidrott. Och när en idrottsman slår sin partner är det ett problem för mer än bara idrotten. Det är ett problem för alla. Läs artikeln här.

Att brinna för mycket – Frihet
Hälften av alla svenskar utför någon form av frivilligarbete – utan det ideella arbetet stannar Sverige. För studenten Nina Landtblom blev viljan att göra skillnad för stor när förmågan att säga nej saknades. Till slut gick hon in i den ideella väggen. Reportage i tidningen Frihet.

Den läkande leken – Tidningen Specialpedagogik
Att ett barn som sett sin mamma våldtas ska berätta om det via tolk är uteslutet, men genom leken kan det hemska bearbetas. Det menar specialpedagogen Laila Lindberg som i över 20 år har välkomnat flyktingbarn till sitt lekrum. Det skrev jag om i Lärarförbundets tidning Specialpedagogik.

De cyklar ifrån ett mörkt förflutet – Svenska Dagbladet
Ett mirakel. Det kallar före detta proffscyklisten Jonathan Boyer cykellaget Team Rwanda. Ett lag som 20 år efter det brutala folkmordet inte bara har förändrat livet för ett antal unga rwandier, utan också blivit ett sätt för Rwanda att visa världen att de är mycket mer än sitt mörka förflutna. Reportage i Svenska Dagbladet

Husfadern Petter Berndalen – Tidningen Årsta Enskede
Petter Berndalen bestämde sig för att sluta köpa mat i vanliga affärer, jag intervjuade honom till Tidningen Årsta Enskede.

Motverka nätmobbning! Råd till dig som är vuxen – en internetguide av .SE
Att använda internet är lika självklart för barn och unga som att kliva upp ur sängen på morgonen. Och nätet är fantastiskt. Men när internet blir en plattform för kränkningar och mobbning är det lätt att som vuxen känna sig bortkollrad bland alla hemsidor och sociala appar. Den här guiden vänder sig till dig som undrar vad du ska tänka på när du pratar med barn och unga om nätet, vad du kan göra om du får reda på att någon råkat illa ut, eller om någon behandlar andra illa på internet. Guiden, som är ett samarbete med Bris, riktar sig till vuxna i barns närhet och handlar i huvudsak om barn i åldrarna 10 till 16 år.

Intervju med Tiina Rosenberg – Gaudeamus
Efter sex år i Lund flyttade feministen och professorn i teatervetenskap Tiina Rosenberg tillbaka till Stockholm. Jag träffade henne och skrev en artikel till Gaudeamus.

Reding: Feministisk retorik otaktisk i affärsvärlden  – Feministiskt Perspektiv
Våren 2011 var jag i Strasbourg och träffade dåvarande EU-kommissionären Vivian Reding. En vecka innan 100-årsfirandet av Internationella Kvinnodagen hade Reding hotat med att driva igenom kvoteringsregler om inte företagen skärpte sig och ökade andelen kvinnliga ledare. Artikeln publicerades i Feministiskt Perspektiv.

Annons
%d bloggare gillar detta: